Author Topic: Sa larg kemi shkuar ?!  (Read 20528 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #50 on: January 27, 2012, 10:52:30 PM »


Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #48 on: November 16, 2011, 09:17:41 PM »
http://www.youtube.com/watch?v=cfaAiujrX_Y

Humanoid Robot nga Honda, roboti me multifuknsional dhe me i perafert me levizjet e njeriut i krijuar deri me sot.
« Last Edit: November 16, 2011, 09:19:33 PM by Atention »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #47 on: November 05, 2011, 09:20:28 PM »
Personalisht besoj se asnje nga te gjitha partite madje as qe te gjitha bashke nuk jane mjaftueshem te afte te arrijne te permbushin ambicjet e mija per projektin qe kam per te ndertuar Shqiperine e se ardhmes .

Kjo qeveri qe eshte ka treguar se kurrsesi nuk mundet ti afrohet projekteve qe enderroj un per Shqipeine e se ardhmes , por edhe parti te tjera kan programe shume te varfra per te arritur ambicjet qe un kam per Shqiperin .

Sic edhe kam paraqitur ne kerkesat e mija te meparshme per te filluar per te hecur drejte degeve te se ardhmes duke filluar me ndertimin e shkollave te larta per deget , si rrobotika , materjalet (lenda) , motorrika-turbinat , elektronika , mikrocipat , informatika , qarqet e integruara, astronomise , ndertimin e teleskopeve si edhe drejte shfrytezimit sa me te mire te mundshem te burimeve natyrore te rinovueshme si energjia djellore , menaxhimi i ujrave dhe fuqise se ererave .

Te gjitha keto jan shume te rendesishme te fillojne te hidhen themelet sa me pare per tu ndertuar dhe personalisht besoj se jemi shume te vonuar per te hecuar drejte ketyre degeve .

Por kur them se duhen ndertuar , nuk them se duhen shitur , por se duhen ndertuar dhe qe te ndertosh ne fillim duhet te ndertosh kompanite qe do ndertojne ato dhe un kam treguar se si duhen ndertuar keto kompani . Se nese japim 2 miljard euro per nje hidrocentral sic u be me kompanin qe mori hidrocentralin e pare per te ndertuar , atehere duhet te japim 850 miljard euro per te ndertuar te gjitha hidrocentralet ne Shqiperi qe do te thote se ne fund te ndertimit te hodrocentraleve do jemi me te kredhur ne borxhe edhe se Greqia , por nga ana tjeter nese i shesim hidrocentralet atehere ajo qe kemi arritur eshte te jemi skllever ne token tone dhe ujin ton te na e japin me pikatore dhe shume shtrenjte per te ber punet tona .Prandaj Hidrocentralet duhet te ndertohen nga Shqipetar , kompani Shqipetare dhe ti perkasin Shqiperise sepse jan pron e Shqiperise dhe Shqipetareve si edhe si ide per ndertimin e hidrocentaleve ne Shqiperi ka ardhur nga truri i nje Shqipetari keshtu qe kjo qeveri nuk ka asedhenje te drejte te shesi lumenjt e Shqiperse qe jan pron e perbashket kombetare e Shqipetareve .

Nese ne nje te ardhme do arrijme te shfrytezojme te gjitha burimet natyrore te rinovueshme ashtu sic thash edhe me siper por sic kam then edhe shume me heret qe ne 2007-en , atehere do na krijohet mundesia te prodhojme energji elektrike me kosto te lire  e cila gje me vone na hap rruget per zhvillime te medha te metejshme sic eshte edhe prodhimi i Hidrogjenit te lengshem (karburantit me te fuqishem te se ardhmes ) qe eshte i barabarte me fuqine e energjise djellore qe mundet te na mundesoje akoma edhe levizjen me shpejtesine e drites .

Pse them se shfrytezimi i mire i burimeve te rinovueshme (uji, era , djelli) mundet te na sjellin  energji edhe me te medha sic eshte (Hidrogjeni) per shfrytezim : eshte e mundshme qe te prodhohet Hidrogjeni i lengshem  por per kete ka dal problem se prodhimi i Hidrogjenit kerkon energji te madhe elektrike per tu prodhuar dhe kjo arrihet nepermjet diodave elektrike te cilat kur i zhyt ne uje nepermjet elektrolizes vecon hidrogjenin nga oksigjeni dhe kriprat por per tu arritur vecimi i hidrogjenit nevojitej nje energji elektrike shume e madhe qe kostua e saj tejkalonte interesin per hidrogjen . Por ne rastin tone nese  do arrijme te prodhojme energji elektrike nga burime te rinovueshme natyrore me kosto te ulet sic edhe natyrshem pretendohet te jet , atehere jan krijuar edhe mundesite per prodhimin e hidrogjenit dhe prodhimi i hidrogjenit mundet te na coje me vone ne prodhime te anijeve kozmike qe udhetojne edhe me shpejtesine e drites dhe qe te mundemi ta arrijme kete ketu ne Shqiperi them se duhet te fillojme themelimin e universiteteve te rrobotikes , lendes, motorrikes-turbinave,elektronikes qarqeve te integruar , mikrocipave , astronomise edhe teleskopave .

Pra njeri zhvillim sjell tjetrin zinxhir nese punohet mire , sakte edhe me pergjegjshmeri nga keta politikan , keto gjera mundet te fantazojne si ekstravagante per momentin dhe si oniropole te pa arritshme , por un ju them se jan te arritshme prandaj kerkoj te fillohen te hidhen themelet per kto dege .
Nese keta "politikan" qe ka Shqiperia kan ndonje pik gjaku Shqipetar brenda tyre do fillojne te punojne sic kam parashtruar , ne te kundert do vazhdojne te me kerrcenojne dhe te shesin Shqiperine .

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #46 on: November 02, 2011, 01:56:11 PM »
Ne kohen qe jetojme qeveria Shqipetare duhet te mari me shume masa per shkollimin kryesishte per Universitetet, pasi duhet te shohim drejte se ardhmes dhe per kete duhet te shtohet sa me shume numri i studenteve per degen e informatikes .

Duhet te importohet dega e rrobotikes dhe de filloje gradualisht praktikimi i robotikes , paralel me elektroniken (qarqet e integruara , mikrocipat) , edhe inxhinjeri te tjera ne lidhje me rrobotiken.

Duhet te behet te pakten nje teleskop ne Shqiperi dhe te futet edhe dega e studimeve hapsinore (Astronomia) .

Duhet te hapet edhe nje deg per studimin e lendes , materjale si edhe deg per inxhinjeri motorrike- turbinash si edhe gjetjeve te lendeve karburant alternative si hidrogjeni apo studime te tjera si keto mbi lenden .

Pra megjithese jan bere shum investime ne Shqiperi per sa i perket shkollimit dhe kushteve per shkollim , perseri shume prej degeve baz per kohen qe jetojme nuk ekzistojne apo jan shume pak te orjentuar studentet drejte ketyre degeve qe jan me shume rendesi per te ardhmen .

Mbase vertet nuk kemi teknologji per te arritur te konkurojme te tjeret ne keto deg , por besoj se jemi te vonuar per te hedhur themelet ne keto deg dhe kjo do ti kushtoje shum brezave pasardhes .
« Last Edit: November 02, 2011, 01:59:59 PM by Atention »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #45 on: October 31, 2011, 08:58:28 AM »
Ne te ardhmen e afert , kur robotat te bejne cdo pune per ti mundesuar njerezve te gjitha kushtet pa u nevojitur te punojne , atehere do krijohet mundesia per te ven shume me teper trura ne sherbim te shkences per ta avancuar ate sa me shume edhe te hecim drejte se ardhmes sa me shpejte.
Mendoni sikur te pekaten 6.5 miljard njerez nga 7 miljard qe jetojne sonte ne planetin ton te te kishin te gjitha kushtet per te lexuar edhe informuar mbi gjithcka qe ju intereson (kompjuter- interrnet ,bibloteka ,shkolla e,t,j..) si edhe tju mundesohej nje jet pa u nevojitur te punonin por vetem te vrisnin mendjen dhe te studjonin per te avacuar shkencen edhe teknollogjit qe kemi ; 6,5 miljard trura ne pune tju kemi mundesuar te gjitha kushtet per te dhen maksimumin e tyre drejte zhvillimit te shkences dhe hecjes sa me shpejte drejte te ardhmes , sa shpejte do mund te arrihej te zhvillohej njerezimi dhe sa shpejte do mund te hecnim drejte zbulimit te hapesires dhe gjetjes se planeteve te tjera per te banuar apo gjetjen e kulturave te tjera te gjallesave ne sisteme te tjera djellore ? 500.000 te tjeret do mund te punonin per te siguruar ushqimin dhe sendet e objektet e tjera te nevojshme nepermjet drejtimit te rrobotave dhe kompjuterave.
Sot per fat te mire kemi cdo teknollogji qe nevojitet per te mundesuar te gjitha sa u larte permenden dhe do mund te krijonim nje jet shume me te mire per te gjith dhe te hecnim drejte zbulimit te hapesires per te shtuar horizontet tona te dijes dhe njerezimi nuk do ket me nevoje te veri fre per rritjen e popullimit nese gjenden planete te tjera me kushte si te tokes per te jetuar .
« Last Edit: October 31, 2011, 09:04:10 AM by Atention »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #44 on: October 29, 2011, 02:44:03 PM »
Hidrogjeni , zevendesuesi me i mire i naftes dhe metoda me ambjentaliste e levizjes se automjeteve .

http://www.youtube.com/watch?v=BSK4qxb8tCY

Nese arrihet te prodhohet hidrogjeni i lengshem nga uji me metoda leverdisese do jet nga arritjet me te medha .

http://www.youtube.com/watch?v=g0PnU6mHHbI
« Last Edit: October 29, 2011, 03:06:36 PM by Atention »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #43 on: October 29, 2011, 02:23:05 PM »
Evoluimi i njeriut

http://www.youtube.com/watch?v=GM2Bw2zPSqc

Cfar do te ndodhi nese lem nje organizem( mace, qen , dele ,e,t,j..) te ngordhur ne Hene ose ne Mars ?
A do te treten trupat e tyre si ne Tok , apo do qendrojne sic jan ?
Pasi atije nuk ka ajer per te ndikuar ne oksidimin e lekures dhe as krimba e insekte per te bluajtur trupat e vdekur .
Mundet te ndikojne edhe faktor te tjere ne tretjen e tyre por ekziston edhe nje mundesi qe mos te treten fare .
« Last Edit: November 02, 2011, 09:45:17 PM by Atention »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #42 on: October 29, 2011, 11:55:09 AM »
Bota ideale e së ardhmes :

http://www.youtube.com/watch?v=yeIgtpvFXcU

Kush për para është i babëzitur , ti mari e te varroset bashkë me to , sepse shoqëria e së ardhmes nuk do ket më nevoj per to.
« Last Edit: October 29, 2011, 01:05:38 PM by Atention »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #41 on: October 29, 2011, 10:49:30 AM »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #40 on: October 28, 2011, 10:59:55 PM »
« Last Edit: October 28, 2011, 11:05:19 PM by Atention »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #39 on: October 28, 2011, 09:36:37 PM »
You have the right to don't talk.
 Everything you say ,
can and will be used agains't to you.


Kush e di se kush jam un te ngrej doren:

Shqiperia

Greqia

Turqia

Serbia

Gjermania

SHBA
« Last Edit: October 28, 2011, 09:42:43 PM by Atention »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #38 on: October 27, 2011, 11:10:20 PM »
Google TV , brezi i ri i televizorave

http://www.youtube.com/watch?v=nMBv5uLvvlA
« Last Edit: October 27, 2011, 11:12:38 PM by Atention »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #37 on: October 27, 2011, 06:20:36 PM »
Kontroll elektromagenetik i trurit te njeriut

http://www.bariumblues.com/em_mind%20control.htm
« Last Edit: October 27, 2011, 11:11:46 PM by Atention »

Offline Atention

 • Super Anetar
 • *****
 • Posts: 976
 • Postimet: +27/-4
Re: Sa larg kemi shkuar ?!
« Reply #36 on: October 22, 2011, 02:44:41 PM »
Uashington:Pika uji te ngrir u zbuluan per here te pare ne anet e nje planeti te sapolindur , atije ku besohet se formohen kometat. Ky zbulim perben nje treguaes te rendesishem per teorine qe thot se uji ne toke erdhi nga kometat <<topat e pista te bores>> sic zakonishte i quajne astronimet.
Toka si cdo planet ne te cdo sistem planetar , u krijua nga nje grumbullim gradual te masave te ajerit dhe pluhurit qe vertiteshin rreth e rrotull djellit te sapolindur.
Por uji qe mund te gjendej  ne zonen qe u krijua toka nuk ishte e mundur te bashkangjitej tek planeti i sapolindur : ky uji gjenj shume afer djellit dhe temperatura e larte pengonte ujezimin e tyre ne oqeane.
Dhe deri sonte studimi i sistemeve te planeteve te larget ka treguar ekzistencen e avullit vetem tek keto zona te nxehta , ne distance te vogel nga ylli mem .
Tashti skuader nderkombetare studjuesish deklaron se zbuloi akull uji ne skajet e diskut te pluhurit qe rrethon yllin TW Hydrae ne distance 175 vjet drite . Pikat e akullit gjenden large nga ylli i vogel , tek zona e krijimit te kometave.
Zbulimi publikohet ne Science.
Konkluzioni qe rezulton te dali nga ky studim i ri eshte qe uji ne Toke te jet krijuar kur eshte bombarduar nga kometat qe perbanin akull uji.
Studimi do ti shtohet analizave koimke te bera kohet e fundit ne kometen Hartlei @, te cilat treguan qe analogjia e kampjoneve te hidrogjenit qe u gjend ne komet eshte e njejta me ate te Detit te Tokes .
Eshte i mjaftueshem uji qe u zbulua ne TW Hydra qe te mbuloje te gjitha oqeanet.
Duke perdorur teleskopin hapsinor europjan Herschel, skuadra e Mikiel Hogerhaingie tek teleskopi Laiden ne Hollande zbuloi sasi uji qe jan sa 5 te mijetat e ujit ne Toke.
Ne te vertet teleskpi nuk mundi te zbuloi vertet vet akullin por vetem sasirat e tymit qe u krijuan nga bombardimi i akullit me rreze.
Per kete arsye studjuesit pretendojne se per cdo gram tymi qe zbuluan duhet te ket ne realitet mijera gram akulli.
E cila gje tregon se uji ne TW Hyra eshte mbase mijera here me i shumte se uji qe ka toka.